U prijatnom ambijentu ordinacije golden pet možete dobiti sledeče usluge za Vašeg ljubimca:

Klinički pregled

     Klinički pregled je najmoćnije dijagnostičko sredstvo u našim rukama. On nam omogućava da steknemo prvi utisak o kvalitetu života Vašeg ljubimca, uticaju ishrane na rast, razvoj i njegovo zdravlje, kvalitet dlake i kože, stanju zuba ali i da uočimo sitne detalje i promene koje mogu ukazati na neko oboljenje, razvojnu anomaliju ili druge probleme koji mogu nastati tokom života ljubimca.

Preventiva

     Mi u veterinarskoj ambulanti „Golden Pet“ Voždovac se držimo one stare „bolje sprečiti nego lečiti“. I zaista, ova rečenica najbolje oslikava naš odnos prema zdravlju Vašeg ljubimca. Trudimo se da Vas maksimalno informišemo o postupcima i radnjama koje možete samostalno preduzeti u cilju boljeg zdravlja Vašeg ljubimca i preventive bolesti

Mikročipovanje i izdavanje potvrda

     U veterinarskoj ambulanti „Golden Pet“ pružamo uslugu trajnog obeležavanja (mikročipovanja) i izdavanja potvrda (pasoša) kao i potvrda o zdravstevnom pregledu koje su neophodne za putovanje van granica Republike Srbije.Trajno obeležavanje (mikročipovanje) kućnih ljubimaca (pasa i mačaka) je zakonom propisano kao obavezno

Vakcinacije i revakcinacije

     U „Golden Pet“-u smo se potrudili da za preventivne vakcinacije Vašeg ljubimca imamo u ponudi monovalentne i polivalntne vakcine najpoznatijih svetski renomiranih proizvođača. Vakcine su jedina pouzdana zaštita od virusnih i bakterijskih bolesti koje mogu ugroziti zdravlje Vašeg ljubimca.

Terapija

     Kada zdravlje Vašeg ljubimca „popusti“ i pojave se siptomi oboljenja, makar i oni najdiskretniji, u mogućnosti smo da odgovorimo na brz, kvalitetan i efikasan način u cilju odbrane i zaštite zdravlja.

Stomatologija

     Zubi su osnovni „alat“ koji Vaš ljubimac koristi svakodnevno kako bi se hranio. Zato je zdravlje zubala od krucijalnog značaja za kvalitetan, dug i zdrav život Vašeg ljubimca. Pregled zuba je jedan od osnovnih pregleda koji vršimo od najranije starosti Vašeg ljubimca. Od najbitnije je važnosti ove probleme dijagnostikovati, indentifikovati i korigovati, kako bi se sprečile ili umanjile posledice koje slede.  

Ultrazvučna dijagnostika

     Ultrazvuk je veoma moćno dijagnostičko sredstvo koje ima široku primenu u praksi. U veterinarskoj ambulanti „Golden Pet“ možemo Vam ponuditi ultrazvučni pregled u cilju dijagnostike graviditeta već od 23-eg dana od parenja/osemenjavanja ženke, kada možemo potvrditi ili isključiti potencijalni graviditet, a nešto kasnije i proveriti stanje i funkciju potomaka još u fetalnom dobu.

Reprodukcija

     Naša najveća radost jesu zdravi, lepi i snažni potomci naših pacijenata! Jedan od prioriteta veterinarske ambulante „Golden Pet“ jeste rad na povećanju brojnosti porodice naših prijatelja, zdravlje i blagostanje trudnica i legla. Ukoliko postoje problemi u začeću, naši veterinari će pomoći u lečenju steriliteta i povećanju plodnosti mužjaka i ženki.

Genetski testovi

     Kvalitetu i naslednom opterećenju genetskog materijala priplodnih mužjaka i ženki se sve više poklanja pažnja. Korektno izvedeni i protumačeni genetski testovi su garant zdravlja potomstva naših ljubimaca. U „Golden Pet“-u možemo da Vam ponudimo veliki broj testova na nasledne bolesti, zavisno od vrste i rase vašeg ljubimca, kao i sklonostima kao određenim bolestima.

Dermatologija

     Izgled i stanje kože i dlačnog pokrivača je odraz zdravlja Vašeg ljubimca. Koža je najveći organ i ima protektivnu ulogu, pa je očuvanje njenog integriteta i funkcije od najvećeg značaja. Kožna oboljenja mogu biti izolovan problem kože kao organa ali i odraz i jedan od simptoma oboljenja čitavog organizma.

Oftalmologija

    Vid je jedno od osnovnih čula pomoću kojeg se naši ljubimci orijentišu u prostoru, stoga pregledu oka i pomoćnih organa oka (gornji, donji i treći očni očni kapak, trepavice, suzna žlezda i pomoćne žlezde oka, lakrimalni kanal i lakrimalni otvor) poklanjamo posebnu pažnju.

Hirurgija

    „Kraljica medicine“ je specijalnost naše ordinacije. Ugrubo, oblast hirurgije možemo podeliti na mekotkivnu hirurgiju (hirurgija kože, abdomena, grudnog koša, oka i dr.) i tvrdotkivnu hirurgiju (ortopedija).Hirurškim intervencijama pristupamo poštujuću principe sterilnosti (antisepse), kvalitetne anestezije i analgezije, vođeni osnovnim motivom „primum non nocere“ (ne naškoditi pacijentu).

Radiologija

    Rentgen (X-ray) je najmoćnije dijagnostičko „imidžing“ sredstvo u veterinarskoj medicini. Apsolutno je neprevaziđen u dijagnostici oboljenja koštano-zglobnog sistema, a ima jako široku primenu u dijagnostici organa grudne (srce, pluća) i abdominalne šupljine (dijagnostika oboljenja jetre, slezine, bubrega, urogenitalnog sistema i dr.).

Kardiologija

    Oboljenja kardiovaskularnog sistema ljubimaca doživljavaju ekspanziju poslednjih godina zahvaljujući izmenjenom načinu života koje nosi sadašnjica, produžetku životnog doba ljubimaca, načinu ishrane i, na kraju, nesavesnom načinu uparivanja i razmnožavanja životinja od strane pojedinih odgajivača. Pojedine urođene anomalije (ductus patens arteriosus; foramen ovale persistens) mogu dati sipmtome već tokom prvih meseci života ljubimaca.

Pet Shop

    Za Vas i vašeg ljubimca- našeg pacijenta smo napravili kvalitetan i širok asortiman hrane, suplemenata i sredstava za zaštitu od parazita, kao i kozmetičkih i medicinskih sredstava za zdravu kožu i dlaku, zdravlje i higijenu zuba, oka, uha i noktiju. Konsultujte naše veterinare o pravom izboru u skladu sa potrebama ljubimca.